Az disznó lábat szépen vágjad fel, forrázd ki, mig forrasztod, tiszta levét tegyed fel neki; hogy kiforrasztod, azt abáljad tiszta vizben, azt tiszta vizből hányjad az tüznél való tiszta vizé¬ben; ezt osztán főzd meg, mint ennek az módja, egy fél vöröshagymát is vess bele az éziért, mikor félfővésében vagyon, ecze¬tezd meg, had főjön az eczettel együtt. Mikor annak az ideje, feladjad, hints reá avagy az levében egyeléts az tormát és úgy tölts az tálban az husára.
Modern átiratA sertéshúst annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, majd ha szükséges a habját eltávolítjuk. Sózzuk, borsozzuk, vöröshagymát adunk hozzá. A félig megpuhult húshoz ízlés szerinti borecetet adunk-vigyázzunk vele, fokozatosan adagoljuk az ecetet az ételhez-, majd amikor megfőtt, frissen reszelt tormával hintjük meg.
Bor, kenyér, bors, sáfrány, gyömbér, fahéj, meg kell forrasztani, meg is kell szűrni.
Modern átiratBort, egy szelet barna kenyér összemorzsolt belét mézzel, frissen őrölt borssal, kevés sáfránnyal, fahéjjal és egy szép darab reszelt, friss gyömbérrel addig főzzük, amíg a leve nem be nem sűrűsödik.